In de omgeving

Het vestingstadje Groenlo, ook wel Grolle genoemd ligt op nog geen 4 km vanaf groepsaccommodatie Kraanswijk.
Men kan onder begeleiding van een stadsgids de inmiddels Ambachtelijke Bierroute doen. Dit is een tocht langs de brouwgeschiedenis van Groenlo.
Diverse musea, zoals de enige in Nederland werkende stoomhoutzagerij in Groenlo.
Kijk voor meer informatie op groepsuitjesgroenlo.nl

Om te doen

En dat op 300 m afstand. Nog geen 5 minuten lopen!
Naast de deur een heerlijk bos
 • Naast de deur en een unieke plek in de Achterhoek ligt Natuurpark de Leemputten. Alleen al om die reden een geweldige plek met speelweide, waterfietsen, wandelpad, strand en de vis-kids. De plek waar je de hele dag met veel plezier geniet van de kracht van zand, water en natuur! Al met al een plek waar je echt geweest moet zijn.
 • Fietsen langs molens, langs kust, langs wijngaarden of langs landgoederen samengevat een dagje fietsen door de de beste fietsregio van Nederland: de Achterhoek! Huur een fiets voor 1 dag of een aantal dagen. Kinderfietsen, dames-herenfiets met of zonder kinderzitjes, tandem, elektrische fiets. Er is van alles mogelijk. Daarnaast leiden fietsroutes u door prachtige natuurgebieden. Dus laat de fietsen bezorgen op onze locatie en fiets op uw gemak de natuur in.
 • Speeltuin Grolzicht. (3,4 km)Een unieke gelegenheid voor een dagje uit. Een kleurrijke speeltuin met de bedoeling zowel ouders als kinderen een heerlijke dag te bezorgen.
 • Pitch en Putt Golf (3.3 km) Het golfspel voor iedereen.
 • Bootje varen. (6 km) Vaar met je gezin of familie op de Grolse Gracht. Je kunt er ook een leuk eet- en drinkarrangement bij boeken.
 • Groepsuitjes Groenlo Leuke en uitdagende arrangementen in Groenlo. Bijv; Kickbiken, Kraak de code, Get the picture, Het geheim van Grolle en nog veel meer.
 • Escaperoom Groenlo (6,4 km) Een uitdagende escaperoom? Veel denk- en teamwerk? Een kamer vol sfeer waar je niet zomaar uitkomt.
 • GPS-speurtocht. (6,8 km) Ervaar via een GPS het historisch en gezellige Groenlo. Deze puzzeltocht is voor jong en oud. De ervaring leert namelijk dat vrijwel iedereen speurpuzzelen leuk vindt.
 • Hof van Eckberge (8.0 km) is een belevingspark, dierentuin en restaurant in 1. Kortom een dag plezier met als afsluiter een een heerlijk All Inclusive arrangement, Lunchgerechten of plateservice. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart.
 • Bij Megapret in Lievelde (9,6 km) kunnen de kinderen maar ook ouders zich uitleven. Een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, midgetgolf en waterspeeltuin. Alles om je de hele dag te vermaken.
 • Klimbos (10 km) in Winterswijk Op diverse hoogte in het bos veel spannende activiteiten zoals een tokkelbaan, indianenbrug, klimtouwen, klimhindernissen, evenwichtsbalken, klossen op hoogte, ladders, abseilen enz.
 • Kartbaan Winterswijk (13 km) De plek voor uiteenlopende activiteiten. Denk aan Karten, Lazergamen, Glow Golf, Prison Island het avonturenspel of het Pixel game arena. Krijg je er niet genoeg van? Combineer dan deze spellen.
 • Kabouterpad Ruurlo. (20km) Ga op pad met Wouter Kabouter. Met een puntmutsje op je hoofd en rode wangen doe je allerlei leuke opdrachten.

Musea

Pannenkoeken Museum
Erve Kots
 • De enige werkende Stoomhoutzagerij (4,3 km) in Groenlo. Een aantal keer per jaar is het museum voor het publiek geopend. U kunt dan met eigen ogen zien hoe al 100 jaar met deze machines gewerkt wordt.
 • Het AVOG’s crash museum (5,8 km) in Lievelde. Wilt u meer weten over de tweede wereld oorlog hier in de Achterhoek. Dan is dit museum zeker een bezoek waard.
 • 1627 door mijn ogen De Tachtigjarige Oorlog woedt al bijna zestig jaar. Vind de cortenstaal silhouetten van de acht bewonders, ontdek hun verhalen en help ze in moeilijke situaties.
 • Erve Kots (9.0 km) een museum waar u een grote stap terug gaat in de tijd. Zoals gezegd een reis naar het verleden en eet na afloop een heerlijke ambachtelijke pannenkoek in het restaurant.
 • De Bier Experience (9.0 km) in de brouwerij. Ga op ontdekkingsreis door de tijd en beleef de geschiedenis van het bier. Via de game treed je in de voeten van Frederik Hendrik.
 • Brandweermuseum,(18 km) kristalmuseum, vervoer- stormramp- en radiomuseum in Borculo.

Zwemmen

Subtropisch Zwembad Marveld

Zwemmen kan men in diverse zwembaden in de buurt. Mocht u liever een eigen badje bij ons op het erf zetten. In overleg is er veel mogelijk.

Activiteiten over de grens met Duitsland.

Net over de grens ligt het Zwilbrocker venn (3,1 km), Europa’s grootste binnenlandse kokmeeuwenkolonie.
Dit beschermde natuurgebied is de broedplaats van meer dan honderd vogelsoorten en in de zomermaanden het leefgebied van 3 verschillende soorten flamingo’s
.
Een echte aanrader!
Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden, uitstapjes, evenementen, fiets- en wandelroutes bij onze oosterburen, die u op uw programma kunt zetten
.