Natuurgebied de Leemputten

De Boerderij Kraanswijk te Groenlo

Boerderij Kraanswijk is een familiebedrijf. Bennie, Thea en zoon Chris werken hier samen in een maatschap en daarnaast werken 2 vaste medewerkers: Leon Krabbenborg en Frank Geverink ongeveer 40 uur per week op het bedrijf.
Het hart van Kraanswijk vormt het biologische melkveebedrijf, deze melkveetak omvat ca 200 melkkoeien en 120 stuks jongvee (jonge koeien). Er is een hoge mate van automatisering, sinds 2014 is er een voerrobot, melkrobot en ontmestingsrobot. Tegenwoordig omvat het areaal dat door Kraanswijk beheert wordt circa 110 hectare. Hiervan wordt ca 70 hectare gebruikt voor de melkveetak, is er ca 10 hectare puur natuur, bestaande uit bos, water, houtwallen, landschapselementen, faunaranden. Daarnaast hebben we gronden in pacht via Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. En zoeken samenwerking met biologische akkerbouwers.

Boerderij ‘Kraanswijk’ van de familie Bomers is een ontginningsboerderij uit de jaren ’30 en ligt in de Achterhoek tegen het natuurgebied ‘De Leemputten’ en het ‘ Zwillbroeker veen’, een natuurreservaat net over de Duitse grens. Kraanswijk is in de loop der jaren uitgegroeid tot een multifunctioneel agrarisch bedrijf, met daarbij de volgende takken.

– Biologische melkveehouderij met Koeientuin!
– Recreatie
– Natuurbeheer
– BiogasinstallatieGelderse Millieuprijs 1991

De ondernemer(s) waarbij de derde generatie op dit bedrijf nu de dagelijkse leiding in handen heeft kenmerkt zich door de liefde en passie voor ondernemen in een breder perspectief. In 1991 wonnen zij de Gelderse Milieuprijs en onlangs kregen zij de Gouden Mispel 2015 uitgereikt. Ze hebben meegedaan in het project Koeien & Kansen en waren allen betrokken in vele commissies in de loop der jaren.

Nieuwsgierig naar wat Kraanswijk u allemaal te bieden heeft? Kijk dan verder op de site, zoekt u een Kleinschalige Vergaderlokatie voor groepen tot ca. 20 pers. en wilt u anders vergaderen, inspiratie opdoen of een workshop houden? Boek een dagdeel, koppel het aan een presentatie met rondleiding over ons bedrijf. Bezoek het bedrijf middels een excursie of laat U eens verrassen door een verblijf op de boerderij. Dat kan door een weekend of een weekje te boeken in de groepsaccommodatie die Kraanswijk biedt

Direct boeken